Wenkbrauwen en lippen met Nienke als model

Het is alweer de derde les waar wenkbrauwen en lippen aan bod kwamen, wat gaat de tijd toch snel. Ik probeer er echt van te genieten en natuurlijk ook zo veel mogelijk te leren.

Veel oefening vergt deze opleiding. Gelukkig kan dat op mijn buurmeisje. Daarover meer in een volgende blogpost. Het is goed om telkens vaardigheden te herhalen, zoals het opbrengen van foundation, wimpers krullen met een theelepel. Etc.

Het is nu makkelijker voor mij om modellen te regelen, en vrouwen willen ook graag. Ik weet nu dat ik het vooral moet hebben van stewardessen en jonge moeders die nog op zwangerschapsverlof zijn. Anyway, oefening baart kunst en zo ook met het vinden van jonge modellen.

Nienke is mijn vriendin. Nienke is stewardess bij KLM en tussen de vluchten door had ze gelukkig nog wat tijd voor mij. Bovendien houdt Nienke enorm van makeup en vindt ze het geweldig om model te zitten. We hebben elkaar niet lang geleden leren kennen op de vakantie naar Miami via onze gemeenschappelijke vriendin Marike. Ik schreef een blog over de make-over waar ik onder andere Nien voor gebruikte. Nien vind het helemaal niet erg om behalve de before ook de after te tonen. Veel meisjes vinden dat niet zo leuk. Ik zou het misschien ook niet zo leuk vinden, maar toch vind ik het goed om het verschil te laten zien. Want het gaat uiteindelijk om het laten zien van het effect.

Nien before:

IMG_7078

De les ging dus over lippen en wenkbrauwen. Een nuttige les. Ik heb mijn eigen wenkbrauwen onmiddellijk bijgeknipt toen ik thuiskwam want ik zag dat de kant bij de neus veel te lang was. Concreet werd ons geleerd:

De haartjes in de juiste kleur bij te tekenen een klein beetje voor begin van de wenkbrauw. Teken nog wat haartjes bij. De wenkbrauw haren omhoog te kammen met borsteltje en zoveel mogelijk de natuurlijke wenkbrauw bijtekenen en eventueel de wenkbrauw iets te verlengen.

Wow-brows-5-stappen-voor-perfecte-wenkbrauwen_img900

IMG_7080

Op zich hoeven de wenkbrauwen niet zo perfect te zijn geƫpileerd (voor de oefening) want als je de wenkbrauw met een potlood bewerkt dan valt toch al veel weg van een afstand en zie je geen overbodige haartjes.

De lippen leerde ik dat elke tijdsepisode heeft anderen vormen van lippen benadrukt. In de les omlijnden we de lippen met een lippotlood. Deze kleurden we in met een lippenstift uit een lippenpallet, weliswaar over het lijntje zodat deze niet meer zichtbaar was en om af te maken een gouden highlighter aangebracht in het midden van de onderste lip om zo een volume effect te creƫren. Wat vinden jullie van Nien?

Dit lippenpallet gebruikten we:

IMG_7138

Laat een comment achter! Ik ben erg benieuwd.

Groetjes, Vandana

IMG_7090 IMG_1853

 

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *