Wat kan je allemaal wel niet doen met een klassieke Nivea pot?

Hi there!

Deze les was wel een hele bijzondere les. We hadden een klassieke pot Nivea nodig en niemand wist precies waarom. Kira, onze lerares legde uit waarom. Wij worden opgeleid voor make-up in de TV-wereld en bij een soap serie of een film kan het zijn dat iemand moet spelen dat hij of zij een masker of heeft. Dat creëerden wij dus bij elkaar met een pot Nivea. De kunst was wel om het heel precies aan te brengen met een dikke laag Nivea, en de gebieden rond de mond en de ogen vrij te laten. Ook moet je ervoor zorgen dat iemand met een masker op er nog steeds mooi uitziet. Dat kan je doen door de mondhoeken een beetje op te trekken, zodat het gezicht vriendelijk lijkt. Ook gaven we aan deze masker een kleur door oogschaduw te mengen in het masker. Ik koos voor roze.pm1 pm6

Ik vond het heerlijk om eens model te zijn en in de stoel te zitten. Het voelde alsof ik een schoonheidsbehandeling kreeg. Het lijkt allemaal makkelijker dan het is, zo’n masker nabootsten, maar niet is minder waar want het is werkelijk millimeter werk. Elke millimeter heeft invloed op het gezicht. Zo is het oog met het opbrengen van makeup, elke millimeter heeft invloed op de symmetrie en uitdrukking in het gezicht.

pm3 pm2

Deel twee van het praktijkgedeelte. Gelukkig heb ik allemaal mooie vriendinnen en gelukkig willen ze allemaal model voor mij zitten. Alweer twee weken geleden kreeg ik Janneke in mijn stoel. Janneke en ik woonden samen in Israël en ze was zelfs mijn manager. We kwamen ook weer rond dezelfde tijd terug naar Nederland, omdat onze relaties werden verbroken…

We hebben de draad wel weer opgepakt. We hebben beiden een nieuwe baan en hebben een leuk sociaal leven. We zijn nu hele goede vriendinnen mede omdat we intense ervaringen hebben opgedaan in Israël. We zijn sterkere vrouwen hierdoor geworden.

Bij Janneke maakte ik twee looks, een naturel en een heftige look met een open arcade boog. Zo lijken haar ogen nog groter. En ook plakte ik nepwimpers op. De lippen ten slotte in een felle kleur.

pm5 pm4

Laat je een comment achter voor me?

xx Van

 

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *