Een “Red Fashion Shoot”. Als vrouw mag je best uitpakken, toch?

Hi all!

Een paar weken geleden deed ik het haar en de makeup van 2 modellen tijdens een fotosessie met een ambitieuze fotograaf van de Fotovakschool in Amsterdam (Cinta Janssens). Voor deze “Red Fashion Shoot” nam Cinta het iniatief en ze sprokkelde een leuk team samen. Deze blogpost gaat over Cinta en 1 van de modellen (Cerise Noir).

Cinta

Cinta is een Amsterdamse fotografe met een passie voor ‘edgy fashion’ fotografie. Ze streeft ernaar om beelden te creëren die eigenzinnig, kleurrijk en expressief zijn. Moderne kunst, fashion, branding en performance art zijn haar grootste inspiratiebronnen. Op dit moment volgt Cinta een opleiding aan de Fotovakschool Amsterdam, haar online portfolio is te vinden op http://www.cintajanssen.com.

Cinta werkt nog daarnaast als consultant op de Zuidas in Amsterdam. Het lijkt me best druk om dit te combineren. Waarschijnlijk brengt haar passie haar nog ver! Zie Cinta hieronder:

Cerise

Een van de modellen is Cerise. Ik vond haar een uniek verhaal hebben. Ze doet van alles en vertelt het volgende over zichzelf:

“Ik ben in 2010 begonnen met optreden als Burlesque danseres en vuur-artieste (ja, ik spuw vuur!) en ben door de tijd heen meer en meer betrokken geraakt met pinup en boudoir fotografie. Als jong meisje was ik al gefascineerd door dames als Bettie Page en Dita von Teese (femme fatale).

In 2014 ben ik begonnen met mijn webshop ‘Empire Elegance’. Unieke vintage kleding, accessoires en andere items die vrouwelijkheid en elegantie uitademen. Ik geloof in de aantrekkingskracht van vrouwen. Het vrouw zijn moet je vieren! Ook weet ik zeker dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt als je maar overtuigd ervan bent!
Mijn bedrijfje Empire Elegance en Burlesque is voor mij een way of living. Ik wil vrouwen inspireren. Sinds kort ben ik begonnen met boudoir fotografie. Dit is een vorm van fotografie waar zowel de sensualiteit van de vrouw als de gevoelige kant wordt weergeven. Als je deze twee kanten kunt vangen ontstaat er een prachtig beeld.

Vergeet niet dat het allemaal begint met de binnenkant als je je daar goed voelt werkt het door naar de buitenkant. Dit kun je stylen door make up, haar, kleding en zeker met hoge hakken.

Neem een kijkje op mijn website: http://www.bureauburlesque.com. Hier staan de leukste workshops voor o.a. vrijgezellenfeesten zoals burlesque, paaldansen en salsa solo.
En natuurlijk de link naar mijn webshop: http://www.empire-elegance.com.”

Ik zei tegen Cerise: “Sommige vrouwen in Nederland zijn echt niet zo vrouwelijk.” Cerise herinnert mij eraan dat je als vrouw best mag uitpakken. Wij vrouwen in Nederland denken als snel dat het ‘too much’ is. We houden het misschien iets te minimalistisch. Maar nee, als ik de shoot zo zie denk ik: prachtig al dat vrouwelijke op 1 plaatje!

Volgende week gaat het over het andere model (Maartje) die ook de styling verzorgde…

With love, Vandana

Enjoy the pics below:

  

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *