Makeup neemt soms wel meer dan 30 jaar weg op de foto’s, mits met goede fotografen!

Hi allemaal!

Oh, ik ben eigenlijk al best lang bezig met makeup! Ik werk al jaren als makeup artist maar besloot een pas een jaar geleden deze passie naar een hoger niveau te tillen! Ik besloot dus om bij Dik Peeters in Amsterdam mijn visagie-certificaat te halen. En sindsdien is er veel gebeurd!

Een van mijn eerste klussen na het behalen van mijn certificaat was werken met de studenten van de fotovakschool Amsterdam. Deze opdracht was goed voor ieder z’n portfolio, van zowel die van mij als van de fotografen en de modellen in kwestie.

Ik reageerde op een oproep via het mailbestand van Dik Peeters. Eerst kreeg ik geen reactie van de fotovakschool op mijn email. Toen de eigenaresse van de school, Amber, mij meegaf om misschien iets enthousiaster te reageren en ook om wat foto’s mee te sturen van wat ik al had gedaan kreeg ik de klus! Dat was wel een bruikbare tip en sindsdien reageer ik altijd vol enthousiasme en met portfoliomateriaal.

Wat ik ontzettend fijn vind aan de school is dat ik veel leuke contacten heb opgedaan en nog steeds klusjes met en via visagisten doe uit mijn klas of van wie ik les kreeg. Een waardevol netwerk dus.

Ik ging voor de shoot naar het prachtige Noord-Holland. De locatie was te midden van prachtige weilanden. Het was een bed & breakfast met veel jaren 50/60 elementen. Een oude tram, bus, trein en bushok uit die tijd. Er waren zelfs old timers. De perfecte locatie dus!

Fotografen van de fotovakschool, zijn vaak leuke intelligente gepassioneerde mensen die naast een baan hun hobby naar een hoger niveau tillen.

Ik ontmoette Annemieke Tip, een andere makeup artist die nog bezig was met haar opleiding. Wat een leuke klik had ik met Annemiek. We deden makeup en hairstyling samen. Annemiek oogt nog zo jong maar heeft al 5 kids. Ze had zoveel spullen bij zich voor de styling van de haren, allerlei accessoires en krultangen etc.

picmonkeyannemiek

Het was werkelijk ongelofelijk hoe de mensen transformeerden. Ik mocht de wat oudere blonde Ingrid van makeup voorzien. Ik wist eigenlijk niet hoe het resultaat zou zijn. Maar met de juiste makeup en goede fotografen was ze werkelijk een plaatje naast de jongere Hasan (zie laatste 2 pics). Het leeftijdsverschil van ruim 30 jaar viel niet eens meer zo op! Wat vinden jullie?? Hasan is een jonge knul van 20. Hij is best fotogeniek en werkt hard aan zijn portfolio. Hij wil graag in o.a. reclames acteren zei hij. Dan was er nog een ander model waarvan Annemiek het haar en makeup deed. Haar naam is Ella en ook zij schitterde op de foto’s. Het was werkelijk opmerkelijk hoe gewone mensen veranderden in filmsterren!

Conclusie: Voor goed portfoliomateriaal is het aan te raden om samen met studenten van een professionele fotoschool samen te werken. Deze klussen zijn vaak onbetaald maar echt de moeite waard om ervaring en contacten op te doen. En ja, je wordt betaald met mooie bruikbare foto’s.

Model Ingrid:

Make up: Vandana

Haar: Annemieke en Vandana

Model Hasan:

Make up: Vandana

Haar: Annemieke en Vandana

Model Ella

Make up: Annemieke

Haar: Annemieke

Foto’s gemaakt door: Bart de Ruiter, Bart Kamphuis, Ivon de Ruiter, Jamila Bou Chamach, Lars Kramer, Lisa Aalbers

Bart_de_Ruiter-02 Bart_de_Ruiter-04 Bart_Kamphuis_02 Bart_Kamphuis_04 Bart_Kamphuis_08ivon_de_ruiter_01 ivon_de_ruiter_03 ivon_de_ruiter_07 ivon_de_ruiter_08 Jamila_Bou_Chamach_01 Jamila_Bou_Chamach_03 Jamila_Bou_Chamach_04 Lars_Kramer Lisa-Aalbers-001 Lisa-Aalbers-004

 

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0

2 Comments on Makeup neemt soms wel meer dan 30 jaar weg op de foto’s, mits met goede fotografen!

 1. Ingrid
  9 februari 2017 at 19:17 (3 jaar ago)

  Wat een ontzettend leuk artikel en ik heb met veel plezier mee gewerkt.

  Thnx voor de mooie dag en samenwerking.

  Met vrolijke groet
  Ingrid

  Beantwoorden
  • Vandana
   10 februari 2017 at 10:26 (3 jaar ago)

   Ha lieve Ingrid,
   Wat leuk van je te horen zeg, en ja, je schitterde op de foto’s! Je bent een prachtig model en met leeftijdsverschil met Hasan was niets meer te zien ;). Volg je me ook op Facebook?

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *