Geslaagd als makeup artist bij Dik Peeters en wat nu?

Hi allemaal!

Even een hoognodige update. De laatste blogposts gingen over mij in opleiding als makeup artist. Ik heb een tijd niet meer geblogd maar wel veel materiaal verzameld om over te bloggen. Voorheen blogte ik over van alles wat me bezighield in het kader van beauty en nu wil ik jullie echt op de hoogte houden van mijn nieuwe leven als makeup-artist. Ik werk nu niet meer bij een bank maar ben nog wel een opzoek nog naar een baan want de makeup artistry is nog geen fulltime bezigheid. Wel heb ik heb zeer geregeld zowel betaalde als onbetaalde klusjes.

Inmiddels ben ik klaar met mijn opleiding dus ook geslaagd. Ik was erg zenuwachtig voor het examen en er ging ook wel een en ander fout. Maar het geeft nu veel voldoening en zelfvertrouwen dat ik een gecertificeerde makeup-artist ben. Ik was toen nog werkzaam bij de bank op een project maar zoetjes aan in de weekenden ging er toch een ander rollen.

Ik begon eigenlijk officieel met de opbouw van mijn portfolio met mijn nichtje als model en mijn tante bij een leuke artistieke fotograaf woonachtig op de Amsterdamse Wallen. Deze opdracht ging op basis van Time for Print. Ik vroeg geen geld hiervoor en de fotograaf ook niet, zo kunnen we beiden bouwen aan onze portfolio. Dit was een van mijn eerste opdrachten dus na het behalen van mijn certificaat. De naam van de fotograaf is Renee Frese. Hij heeft vele jaren in het buitenland gewoond (o.a. in Italië) en gewerkt – als fotograaf voor tijdschriften – en is nu alleen nog maar bezig met fotografie eenmaal terug in Nederland. Hij richt zich vooral op Afrika in zijn foto’s. Ik zie op zijn Facebook-muur vaak prachtige donkere dames voorbijkomen die in een specifieke stijl zijn gefotografeerd. Dit is een mooi voorbeeld:

fotorenee

Mijn tante (Lucia), mijn nichtje (Marcia) en ik gingen die dag met mijn beautycases vol makeup op pad. Marcia (16 jr) was een beetje zenuwachtig want ze was nog nooit in de Redlight District geweest. Ze vond het best onaangenaam om te zien hoe de vrouwen achter de ramen stonden. Marcia ging mee als model en tante Lucia ging mee voor de fun. De studio van Renee was een knusse kleine ruimte. Ook best donker. Als een echte kunstenaar leeft hij. Hij was in zijn rol als fotograaf erg serieus. Leuk om dat te zien. Zijn foto’s als artiest hebben een typische atmosfeer. Het was een leerzame ervaring. Overal waar ik kom leer ik van mensen. Renee leerde me ook best veel bij. Ik wilde van alles aan makeup uitproberen, verschillende looks en met z’n tweeën op de foto. Maar de boodschap was duidelijk. Houd je aan je plan want je hebt anders niet genoeg tijd. Dat plannen is dus nog een dingetje. Binnenkort meer daarover. Een van de belangrijkste dingen die Renee zei tegen me was: ‘Bouw jezelf langzaam op, je hebt nu eenmaal een diploma en daar moet je iets mee doen. En bovendien is je werk erg goed.’ Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik mezelf echt zou opbouwen, maar het gaat nu best al heel goed.

Meer over mijn opdrachten in een volgende post.

Dank voor jullie tijd om deze post te lezen.

xxx Van

Foto’s van Marcia als model:

frontpicVADANA 1 AUG 001 (2) VADANA 1 AUG 002 (2) VADANA 1 AUG 019 (2) VADANA 1 AUG 064 (2)

 

Renee in zijn studio:

renee f in zijn studio

 

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *