Een modeshow schijft nieuwe geschiedenis…

Hi all!

En toen mocht ik weer lekker makeuppen! Een paar weken geleden hebben Zoubida, Annemieke en ik (Vandana) black light makeup aangebracht op modellen voor de modeshow van de jonge ontwerper Sierano Blankendal. Fijn om te werken in zo een leuk team van makeup artists! De modeshow was in Club Air (Amsterdam) en was mede georganiseerd door MAFB, een platform voor jonge talenten. Met deze show gaf Sierano ons een preview van zijn label genaamd “Past Class”. Het was erg hectisch die avond (zucht) en daardoor ik heb nauwelijks met de ontwerper kunnen kletsen. Nu dat de foto’s naar ons werden doorgestuurd, was ik toch benieuwd naar de ontwerper en vroeg hem het volgende:

Sierano, waarom wil je designer worden?

Ik heb al lange tijd affiniteit met het creëren van dingen. Ik wilde graag creatief bezig zijn. Ik voel me het meest thuis in het creëren van fashion.
Kleding is voor mij een reflectie van je identiteit, hoe je bijvoorbeeld denkt. Het mooie aan fashion is dat je kan spelen met je identiteit, zoals ik bijvoorbeeld deed in mijn eerste collectie.

En waar doe je de opleiding?

Als het om fashion gaat ben ik – zoals men zegt – een autodidact. Ik volg geen fashiongerichte opleiding. Ik studeer momenteel Lifestyle Informatics aan de Vrije Universiteit. Die studie combineert psychologie met ICT. Haha, iets heel anders dus. Ik ben wel van plan mijn studie met het ontwerpen te combineren in de toekomst. Ik heb al een idee hoe ik dat wil gaan doen maar dat is nu nog een geheim. 

Geheim?? Ik ben dol op geheimen…

Ik vroeg me af wat tot nu toe je mooiste ontwerp is….

Mijn mooiste ontwerp tot nu toe is mijn laatste.

Dit is een tas die je kan uitvouwen tot een jas. De buitenkant van de tas vormt dan de binnenkant van de jas en de binnenkant van de jas wordt de buitenkant van de tas. 

Dat vind ik cool want de buitenkant van de tas is van een zachte stof en dat is iets dat je niet vaak ziet. De buitenkant van de jas (en ook de broek) is water- en stofafstotend, het is dus soort van modern regenpak.

Make-up en haar van de foto’s boven: Zarai Korver

Ok, interessant, maar waar laat je je spullen als je de tas ombouwt tot jas? 😉

Wat wilde je uitdragen met de MAFB modeshow?

Tijdens de MAFB modeshow heb ik mijn eerste collectie getoond. Hiermee wilde ik vooral het eerste hoofdstuk van mijn fashion label “Past Class” laten zien. 

Mijn label is zo opgezet dat het collecties vertoond in de vorm van verhalen. Deze verhalen vormen de hoofdstukken en deze hoofdstukken vormen weer boeken.

Deze boeken gaan over een bepaald concept. Het eerste boek gaat over de prehistorie. 

Het eerste hoofdstuk en dus eerste collectie over het ontstaan van de mensheid (gebaseerd op moderne geschiedenis zoals ik die interpreteer.).

Tijdens de show in Club Air heb ik 2 minicollecties laten zien. De eerste minicollectie is mijn “Timelime collection” deze is gebaseerd op historische periode: 

Prehistorie, Middeleeuwen, en (respectievelijk) de Nieuwste tijd. Dit is een kleine preview van de collecties die nog verschijnen. 

Tijdens de show heb ik hiervoor dansers gebruikt. Het idee hierachter is dat dansers de voorouders vereren. Dit is iets typerend voor verschillende culturen door de tijden heen zoals bijvoorbeeld de Egyptenaren 

Wat zijn je ambities op langer termijn?

Mijn ambitie op langer termijn is voornamelijk om te groeien in mijn kwaliteiten. Als autodidact leer je niet echt hoe de modewereld precies in elkaar zit tot dat je bent begonnen met ontwerpen. Ik ben nu zelf een half jaar bezig met mijn label en heb gemerkt dat het zijn van een ontwerper veel meer met zich meebrengt dan op het eerste gezicht lijkt. Als je echt ver wil komen en je doelen behalen moet je er heel veel tijd, moeite, geld en liefde in stoppen. 

Wat betekenen ‘Beauty Laws’ voor jou?

Ik denk niet dacht ik echt ‘Beauty Laws’ heb. Maar als ik er een moet noemen dan zou het zijn: ‘Be the best you can be’

Voor mij is niks mooiers dan iets waar je jezelf helemaal voor kan geven. Wat dat ook mag zijn. Ik haal inspiratie in elke vorm van kunst. Geweldig om te zien hoe andere mensen hun gevoel expressie geven. 

Dus doe je wat wilt doen, zo goed als je dat kan doen. #BeautyLaws

Zet ’t op Sierano, jij komt er wel!

Veel liefs, Vandana Goerdat

Crew:

Sierano Blankendal 

Carmen Hogenelst 

Darina Miller 

Steve Biko 

Fabien Elise 

Refelinio Esajas

Makeup en haar:

Zoubida Bouhayoufi 

Annemieke Tip 

Vandana Goerdat 

Models:

Sensemielja Sumter 

Nigel Alba 

Tiam Eslami 

Tissan Lorenzo 

Marcelino Soesman 

Ziqeurnia Abiaka 

Safaida Hard 

Fotografie:

Cherello With (With Photography) 

Jennifer With (With Photography) 

Charida Oughmar (Into Creations)

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0

2 Comments on Een modeshow schijft nieuwe geschiedenis…

 1. Annemieke Tip
  2 maart 2017 at 20:46 (3 jaar ago)

  Wat was t een mooie ervaring. En wat een super resultaten. Een dag om niet te vergeten. Vandana mooi geschreven vond t erg leuk om te lezen. Thx lieverd? Xxx Annemieke Tip van Muah la Tip

  Beantwoorden
  • Vandana
   3 maart 2017 at 08:14 (3 jaar ago)

   Thanks schattie. Je bent een geweldige muah. Zo fijn dat wij een team vormen.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *