Een interview met collega makeup artist Zarai Korver.

Hi all!

Een van de leukste dingen van het zijn van een makeup artist is dat je veel verschillende nieuwe contacten opdoet, vind ik. Tijdens de opleiding bij Dik Peeters heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Een van mijn favoriete collega’s is Zarai Korver. We zijn nog steeds met elkaar in contact en houden elkaar op de hoogte van onze bezigheden in de wereld van de visagie.

Zarai had een hoge beoordeling op haar examen. Ik was altijd gefascineerd door haar gedrevenheid naar perfectie. Ik zag bijvoorbeeld hoe ze ver van tevoren haar examenopdracht tot in de fijnste details plande, ze schreef werkelijk elke kleur en elk detail op.

Ik geloof niet zo in concurrentie. We hebben allemaal onze eigen stijl en passen ook niet bij elke opdrachtgever. Je creëert je eigen pad. Ik haat ellebogenwerk en onaardige mensen. Ik geloof in samenwerken en denk dat eenieder veel meer kan bereiken als je het elkaar gunt. Ik laat Zarai in deze blogpost aan het woord. We zijn nog steeds met elkaar in contact en houden elkaar op de hoogte.

Zarai Korver

Zarai, ik vroeg me af waarom je de opleiding om makeup artist te worden bij Dik Peeters hebt gedaan?

Ik wilde al heel lang een visagie opleiding doen, maar had het altijd uitgesteld, omdat ik, óf met een opleiding bezig was óf met mijn werk. Toen kreeg ik een zoontje en koos ik er bewust voor om te stoppen met werken. Na 5 jaar wilde ik toch wel weer wat gaan doen en dacht ik meteen aan de visagie opleiding. De opleiding bij Dik Peeters kende ik al heel erg lang, mijn zus heeft lang geleden toen zij nog jong was model gezeten bij Dik Peeters! Ik (nu 42) was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in makeup en visagie. Dus de opleiding bij Dik Peeters was voor mij al lang bekend. En toen ik dus las dat de visagie-opleiding maar 13 weken duurt en slechts 1 dag in de week, was de keuze voor mij niet moeilijk.

En… wat deed je eigenlijk hiervoor?

Ik heb heel veel gedaan: ben o.a stewardess geweest, shopmanager bij kledingzaken van grote merken, heb lesgegeven, intercedente geweest bij een uitzendbureau. Heel veel verschillende dingen dus. 🙂

Wat zijn je ambities?

Ik heb eigenlijk nooit grote ambities gehad, nog steeds niet. Ik vind het werk als makeup artist ontzettend leuk. Ik zou nu wel hééél graag betaalde opdrachten willen doen! 😀 (voor fotoshoots, modeshows).

Ja klopt, het is best wel lastig om betaalde opdrachten te krijgen.

Waar ben je het meest trots op?

Het meeste trots ben ik op de modeshow van MAFB waaraan ik mee had mogen werken. MAFB is een organisatie die een platform geeft aan jonge talenten. Ik had hiervoor zelf de makeup en haarstyling van de modellen mogen bedenken (en uitvoeren). En het compliment op FB van Ellis Faas, van de makeup die ik had gemaakt dat op haar werk geïnspireerd was (tbv de examenopdracht van Dik Peeters).

Zet door Zarai! Je kan echt ver komen!

Liefs, Vandana

De foto’s hier beneden zijn de highlights van Zarai’s portfolio!

 

 

 

 

 

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *